Τηλεφωνικές Παραγγελίες
210 8980840

Οδηγός για σωστή επιλογή ανεμιστήρα οροφής


Οδηγός για σωστή επιλογή ανεμιστήρα οροφής
  • Η χρήση ανεμιστήρων οροφής μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης τόσο για τη θέρμανση, όσο και για την ψύξη. H χρήση ανεμιστήρων οροφής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας για ψύξη κατά τουλάχιστον 15%.

  • Tο χειμώνα, ο θερμός αέρας, προερχόμενος από τις μονάδες θέρμανσης συσσωρεύεται στην οροφή των εσωτερικών χώρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του κατώτερου και του ανώτερου σημείου ενός χώρου να ξεπερνά ακόμα και τους 8°C σε χώρους ύψους τριών μέτρων. Η ομοιόμορφη κυκλοφορία του αέρα που παρέχουν οι ανεμιστήρες οροφής ελαχιστοποιούν τέτοιου είδους διακυμάνσεις θερμοκρασίας, συντελώντας στην επαναφορά των θερμότερων στρωμάτων αέρα στα χαμηλότερα επίπεδα των εσωτερικών χώρων. Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο ανεμιστήρας που θα χρησιμοποιηθεί να είναι κατάλληλος, έχοντας τη δυνατότητα να λειτουργήσει και με αντίστροφη φορά κίνησης.

  • Η εμφάνιση / σχέδιο των λεπίδων του ανεμιστήρα της οροφής είναι στην πραγματικότητα, απλά ζήτημα σχεδιασμού και δεν έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα ή χρησιμότητα του ανεμιστήρα. Η ικανότητα του ανεμιστήρα να μετακινεί τον αέρα καθορίζεται από το βήμα (pitch) των λεπίδων, οπότε επιλέξτε εκείνο που σας αρέσει περισσότερο σαν εμφάνιση.

  • Πολλοί άνθρωποι ερμηνεύουν τα πολύ υψηλά νούμερα CFM ώς περισσότερο ψυχρό αεράκι, αλλά αυτό δεν αληθεύει. Το νούμερο CFM είναι μόνο η ποσότητα του αέρα που μετατοπίζεται και δεν είναι ένα μέτρο του πόσο γρήγορα ο αέρας κινείται (ταχύτητα ανέμου). Η ταχύτητα του ανέμου είναι αυτό που πραγματικά δημιουργεί το φαινόμενο ψύξης του ανέμου το οποίο σας δροσίζει. Επειδή οι μεγαλύτεροι ανεμιστήρες εξαπλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα αέρα δεν σημαίνει ότι μετακινούν και τον αέρα γρηγορότερα, σημαίνει απλά ότι μετακινούν περισσότερο αέρα και η πραγματική ταχύτητα ανέμου μπορεί να είναι χαμηλότερη από ό, τι νομίζετε οπότε προσοχή στην επιλογή σας.Γενικός οδηγός για σωστή επιλογή μεγέθους.

Γενικός οδηγός για σωστή επιλογή ράβδου επιμήκυνσης.

Για ύψος οροφής χαμηλότερο απο 2 μέτρα δεν προτείνουμε χρήση ανεμιστήρα οροφής. Επιλέξτε έναν επιτραπέζιο, δαπέδου ή τοίχου.

Η επιλογή επηρεάζεται επίσης και απο το ύψος των ανθρώπων που ζούνε στον χώρο.

Κατηγορία: News